Er is veel ontwikkeling op het gebied van energie besparing

Er is veel ontwikkeling op het gebied van energie besparing. Een goede ontwikkeling. Want minder energie verbruiken wil zeggen dat volgende generaties ook nog gebruik kunnen maken van de energie. Daarnaast scheelt het in de portemonnee. En daarom vinden veel mensen het zeer interessant om energie te besparen. Er zijn eigenlijk 2 grote bronnen van energie die in een woning gebruikt worden.

electriciteitTen eerste is er de elektriciteit. Veel apparaten zoals de televisie, computer, laptop en telefoons maken hier gebruik van. Daarnaast is er het verbruik van aardgas. Dit wordt gebruikt om op te koken en het wordt gebruikt voor warmte in de woning.

Uw CV ketel zorgt ervoor dat u warm kunt douchen en dat de woning opgewarmd kan worden. Hier verbruikt u aardgas voor. Gas is over het algemeen de grootste uitgave van de energie rekening, zeker als het een koude winter is. Er zijn een aantal zaken die u kunt doen om gas verbruik te verminderen:

Deze laatste optie (een nieuwe en besparende CV ketel plaatsen) is zeker interessant. Nieuwe modellen zijn condensatieketels of HR ketels, deze maken gebruik van een bepaalde techniek die ervoor zorgt dat er met dezelfde hoeveelheid gas meer energie (warmte) kan worden geproduceerd. Het komt er dus op neer dat deze ketels een stuk zuiniger in het verbruik zijn.

Energie tarieven stijgen over de jaren heen
Energie tarieven stijgen over de jaren heen

Dit zorgt dus voor een lagere energierekening. In principe kan de investering van deze ketel zichzelf terugverdienen over de jaren. Het geld dat bespaard wordt door minder energie te verbruiken draagt hieraan bij. Als de energieprijzen stijgen, wordt dit punt alleen maar sneller bereikt. Als u een nieuwe ketel laat plaatsen, dan gaat het in veel gevallen om een condensatieketel of een HR ketel. Vrijwel alle installatiebedrijven leveren deze ketels tegenwoordig standaard.

Naast een nieuwe ketel is er ook de mogelijkheid om een extra te besparen door uw water te verwarmen met de kracht van de zon. Daar kunnen zogenaamde zonneboilers voor gebruikt worden. Dit levert vaak nog een extra besparing op. De prijs van de zonneboiler is de laatste jaren flink gedaald en er zijn soms ook subsidies voor beschikbaar.

Tags: